Bart’s culinaire column

In Bart’s culinaire column zal ik dingen met u delen waar ik enthousiast over ben

SHROPSHIRE KAAS

shropshire

Als enorme kaas liefhebber is het moeilijk om te zeggen wat nu mijn favoriet is.

Als ik dan toch moet kiezen denk ik dat Shropshire kaas het wint.

Prachtig van kleur romig van smaak met een heerlijk karakter door de blauwschimmel.

Ik gebruik deze koning onder de kazen overal voor zowel in koude als warme gerechten.

Heerlijk in zelfgemaakte quiches of bij pasta maar ook  in soepen,salades of als dessert.

Vele vegetarische gasten  verwen ik met deze smaakmaker en dat valt altijd in goede aarde.

Goede combinaties zijn o.a Shropshire met gedroogd fruit ,noten ,groene asperges,tomaten,gegrilde paprika,vijgen,whisky,port

Net als de Stilton, komt de Shropshire Blue oorspronkelijk uit Nottinghamshire. De unieke, oranje kleur ontstaat door het toevoegen van annatto aan de gepasteuriseerde koemelk.

De kaas heeft een heerlijke  natuurlijke korst en rijpt gedurende 10-12 weken met een vetgehalte van ongeveer 48 procent. Gemaakt op dezelfde manier als Stilton maar met een zachtere structuur met een licht pikant aroma.

Geloof mij en probeer dit heerlijke kaasje eens en u zult meteen begrijpen waarom ik zo enthousiast ben

De kaas is te koop bij de betere kaaswinkel maar ook vaak bij de Albert Heyn en de Jumbo

 

IMG_2436